Your Unilabs Speak Up Help Line

Wat is de hulplijn Speak Up?

Speak Up is de naam die Unilabs gaf aan de tool voor vertrouwelijke meldingen die door een onafhankelijke derde partij, One Trust, wordt beheerd en die in overeenstemming is met de toepasselijke zogenaamde klokkenluiderswetgeving. De Speak Up-hulplijn en tool bieden een veilige en vertrouwelijke omgeving om meldingen te verzamelen, te bewaren en door te geven.

Waarom zou ik zaken die ik weet melden?

Bij Unilabs werken we in een positieve en betrouwbare omgeving. Om dit te ondersteunen en om te blijven voldoen aan onze waarden en ons mantra ‘Care BIG’, dragen we samen de verantwoordelijkheid om op elk moment ethisch te handelen. Wangedrag binnen de onderneming kan het voortbestaan van de hele organisatie in gevaar brengen. Wij verbinden ons ertoe voor jou een veilige omgeving te creëren, waar je je op je gemak voelt om wangedrag en onethisch gedrag te melden.

Wat kan ik melden?

De hulplijn Speak Up is in het leven geroepen zodat we eventuele inbreuken op onze gedragscode of op een beleidsmaatregel van de groep kunnen melden.

Bij wie kan ik verder terecht?

We moedigen je aan om je bezorgdheden te melden via het kanaal waarbij je je het best op je gemak voelt: je lijnmanager, een andere lid van het management, HR, het team Juridische zaken en Naleving, het algemeen bestuur van de groep, de CHRO of de CEO.

Je hoeft geen enkele vorm van vergelding vanwege Unilabs te vrezen als je in goed vertrouwen melding doet van een vermoedelijke inbreuk, ook als deze naderhand feitelijk onjuist blijkt te zijn.

Houd er wel rekening mee dat het bewust verstrekken van foutieve of misleidende informatie niet wordt getolereerd.

Een vraag stellen

Als je een vraag hebt of inlichtingen wil over ethiek en naleving, of je wenst informatie over het beleid binnen onze onderneming, dan kun je je vraag anoniem en vertrouwelijk stellen.

Voorbeeld van een vraag:

Mag ik een geschenk van een leverancier accepteren waarmee onze organisatie eventueel zaken wil doen?

Een Vraag Stellen

Een incident melden

Dit systeem maakt het jou makkelijk om feitelijk of vermoedelijk wangedrag te melden dat mogelijk verband houdt met Unilabs, ongeacht of het onze mensen betreft of derden die voor of namens ons werken.

Klik op onderstaande knop om aan de slag te gaan met jouw Melding en wij zullen je enkele vragen stellen over het incident.

Als je dit doet, wordt jouw melding rechtstreeks behandeld door het Central/Global Legal and Compliance of Human Resources team, dat een grondige expertise op het gebied van onderzoek heeft ontwikkeld. Dit proces garandeert strikte vertrouwelijkheid en tijdigheid bij de behandeling van jouw Melding.

Als je lokaal wilt rapporteren, stuur jouw rapport dan rechtstreeks naar jouw lokale juridische afdeling of HR-afdeling.

Aan De Slag

Status bekijken

U kunt de status van uw melding of vraag bekijken via het toegangsnummer en wachtwoord dat u bij het indienen van uw melding of vraag hebt gemaakt.

Status Bekijken

Bel ons

Als u liever een vertrouwelijk gesprek hebt met iemand, kunt u ons bellen. Een van onze medewerkers zal u graag verder helpen.

Kies je locatie uit onderstaande lijst voor het internationale nummer wat aan ons land is toegewezen. Dit nummer is vanuit de telefooncentrale van Unilabs NL niet bereikbaar,bel daarom vanuit een eigen telefoon.

Dit is geen noodhulpdienst. Als het gaat om een levensbedreigende situatie, neem dan contact op met de plaatselijke autoriteiten.